Културни прояви
Културен афиш

Очаквани културни прояви

ФОТОИЗЛОЖБА "САДХУ – ЖИВИТЕ СВЕТЦИ НА ИНДИЯ"

19.05.2017 - 30.09.2017
Музей за азиатско и африканско изкуство, гр. Трявна

 "САДХУ – ЖИВИТЕ СВЕТЦИ НА ИНДИЯ

Фотоизложба на Юлиан Ангелов

Музей за азиатско и африканско изкуство,

Трявна, ул. „Иван Славейков” 1,

откриване: 19 май 2017 г., 17.30 ч.

 

 „Садху – живите светци на Индия” е изложба на фотографа и индолог Юлиан Ангелов, която ще се проведе в Музея за азиатско и африканско изкуство в Трявна в периода май-септември 2017 г., като церемонията по откриването й е част от програмата на Нощта на музеите в Трявна.

Изложбата включва двайсет и една отпечатани върху платно фотографии, заснети от Юлиан Ангелов в някои от най-богатите в културно отношение градове в Индия, като Вриндаван, Матхура, Варанаси, Аллахабад и др.

През 2011-2013 г. Юлиан Ангелов прекарва общо близо 7 месеца в Индия, където изследва корените на някои индийски култови практики, както и заснема серия уникални фотографии, пресъздаващи красотата и дълбочината на индийската традиционна култура, колоритния бит, пищните ритуали и старинни храмове на страната.

След откриването на изложбата авторът ще направи и кратка презентекция с прожекция на фотографии за индийските аскети и техните духовни практики и традиции.

↑

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
Инвестираме във Вашето бъдеще!

Договор № BG161PO001 / 3.1-03/2010/036
"Трявна - градът, в който се ражда красота"

Провктът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

© 2013 Забележителности и музеи в Трявна, Трявна - музеи и забележителности
Сайтът е изпълнен от Консорциум "Звук и Светлина" (Кейбъл Тех Кейбъл Тех) и е базиран на дизайн и система за администрация на .