Културни прояви
Културен афиш

Очаквани културни прояви

ИЗЛОЖБА "ЦВЕТНА ГРАДИНА"

28.09.2018 - 27.10.2018
Галерия „Гъбенски“, ул. „П. Р. Славейков“, 47"


„Цветна градина“

изложба дървопластика на Антон Георгиев

 

Национален дарителски фонд „13 века България“ ― Галерия „Гъбенски“ има удоволствието да Ви покани на втората самостоятелна изложба с дървопластика на Антон Георгиев ― „Цветна градина“.
Откриването ще се състои на 28 септември 2018 г. от 18:00 ч. в Галерия „Гъбенски“, Трявна, ул. „П. Р. Славейков“, №47 (в двора на Калинчевата къща).
Антон Иванов Георгиев е роден на 4 ноември 1974 г. в Плевен. Средното си образование завършва през 1993 г. в ССХУ за ПИ, Трявна, със специалност „Художествена обработка на дървото – Дърворезба“. През 2011 г. завършва Националната художествена академия в София, степен бакалавър ― първа специалност „Резба”, в курса на доц. Роберт Цанев, и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. През 2013 г. при доц. Цанев завършва и степен магистър по „Резба“.
„Идеята за изложбата „Цветна градина“ е инспирирана от традицията в Тревненската резба. Цветето е елемент, който присъства почти навсякъде като орнамент и мотив, вплетен в творбите на старите майстори. Аз представям това цвете по един съвсем нов начин, изваждайки го от композицията като самостоятелен обект. Целта е да намеря един нов подход към изграждане на формата, базирайки се на традициите, които ни дават една основа, върху която стъпваме и създаваме свой почерк без да репликираме предходните автори. Нека това бъде един поглед към бъдещето, една нова страница, чрез една нова алтернатива в тази посока, заемайки достойно място напред във времето.“ ― споделя автора за предстоящата изложба.
Експозицията може да бъде разгледана до 27 октомври 2018 г. в дните сряда, четвъртък, петък и неделя от 10:00 до 17:30 ч. Очакваме Ви!

Близки събития
↑

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
Инвестираме във Вашето бъдеще!

Договор № BG161PO001 / 3.1-03/2010/036
"Трявна - градът, в който се ражда красота"

Провктът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

© 2013 Община Трявна - музеи и забележителности, Трявна - музеи и забележителности
Сайтът е изпълнен от Консорциум "Звук и Светлина" (Кейбъл Тех Кейбъл Тех) и е базиран на дизайн и система за администрация на .