Културни прояви
Културен афиш

Очаквани културни прояви

ИЗЛОЖБА "ПОЗИТИВИ", видео арт и звукови инсталации

05.04.2018 - 30.04.2018
Галерия „Гъбенски“, ул. „П. Р. Славейков“, 47"

Национален дарителски фонд „13 века България“ и Галерия „Гъбенски“ в Трявна имат удоволствието да Ви поканят на 5 април (четвъртък) от 18:00 часа на откриването на изложба „Позитив“ на Диана Бонева.


Изложбата засяга темата за хората с нарушено зрение и техният начин за възприемане на света. Идеята на „Позитив“ е със съвременни артистични средства да се отрази тази група от хора – незрящи, в реалният им образ – откровен и непринуден, с техните положителни страни, умения и опит.
Артистичните компоненти са замислени така, че самите незрящи да вземат участие в процеса на създаването им. В резултат на това се обособяват три аудио-визуални портрета в различен формат и една звукова инсталация, свързана с ехо локациятa.


Името на изложбата е комбинация от дефиницията за позитив във фотографията, т.е. реално изображение върху лента и определението за позитивна психология, според което позитивната психология "изучава силите и добродетелите, които карат индивидите и обществата да процъфтяват".

↑

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
Инвестираме във Вашето бъдеще!

Договор № BG161PO001 / 3.1-03/2010/036
"Трявна - градът, в който се ражда красота"

Провктът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

© 2013 Трявна - музеи, забележителности, виртуални разходки, Трявна - музеи и забележителности
Сайтът е изпълнен от Консорциум "Звук и Светлина" (Кейбъл Тех Кейбъл Тех) и е базиран на дизайн и система за администрация на .