Културни прояви
Културен афиш

История културни прояви

ИЗЛОЖБА НА ПАВЕЛ ЦЪРОВ ― „БЪРКОТИЯ ОТ ЛИНИИ, БЕЛЕЗИ НАВСЯКЪДЕ“

01.11.2018
Галерия „Гъбенски“, ул. „П. Р. Славейков“, 47"

Националният дарителски фонд „13 века България“ ― Галерия „Гъбенски“ има удоволствието да Ви покани на изложба на Павел Църов ― „Бъркотия от линии, белези навсякъде“.
Откриването ще се състои на 1 ноември 2018 г. от 17:30 ч. в Галерия „Гъбенски“, Трявна, ул. „П. Р. Славейков“, № 47 (в двора на Калинчевата къща).
„Идеята да направя тази изложба със сина ми, дойде докато го гледах как рисува. Той обича да рисува и често го прави. Имам възможността да преподавам изобразително изкуство на деца от 4-ти до 7- ми клас и когато наблюдавам как рисуват малките, виждам, че те не се влияят от нищо и от никой. Или поне, докато не са започнали да гледат много анимация, да се възхищават на любим герой или някой да ги „напътства“ кое как се рисува. Линии. Просто линии, достигащи до някакво изображение, което само те виждат, но не и видяно отнякъде.
Влиянието на други артисти върху моето творчество няма как да не се отрази, не го и крия, защото смятам, че когато харесваш някого, няма как да не си повлиян от него. При децата е различно – те се влияят единствено и само от своите фантазии, от нещо преживяно, от любимо място, любимо животно.
Единственото, с което реших да експериментирам е с цвета. Децата обичат „цветното“, „пъстрото“, „шареното“. Затова казах на сина ми, че ще рисуваме заедно, но само с туш, само с “черно”. Имах нужда да бъда повлиян от чистота на детското изображение и да бъда този, който „ще наложи“ влиянието, като негов баща, като артист на чието изкуство той се възхищава. За добро или не, това е неизбежно.“ ― споделя авторът за предстоящата изложба.
Експозицията може да бъде разгледана до 2 декември 2018 г. в дните сряда, четвъртък, петък и неделя от 10:00 до 17:30 ч. Очакваме Ви!

Близки събития
↑

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
Инвестираме във Вашето бъдеще!

Договор № BG161PO001 / 3.1-03/2010/036
"Трявна - градът, в който се ражда красота"

Провктът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

© 2013 Забележителности и музеи в Трявна, Трявна - музеи и забележителности
Сайтът е изпълнен от Консорциум "Звук и Светлина" (Кейбъл Тех Кейбъл Тех) и е базиран на дизайн и система за администрация на .