Културни прояви
Културен афиш

Очаквани културни прояви

ИЗЛОЖБА "БУРКАНИ"

23.02.2018 - 31.03.2018
Галерия „Гъбенски“, ул. „П. Р. Славейков“, 47"

Предстои откриване на изложба „Буркани“

в Галерия „Гъбенски“, Трявна

 

Национален дарителски фонд „13 века България“ и Галерия „Гъбенски“ в Трявна имат удоволствието да Ви поканят на 23 февруари (петък) от 18:00 часа на откриването на обща изложба под наслов „Буркани“, с творби на Александрина Иванова, Ивайло Милчев – Янко, Иван Цекин  – Цеко, Катя Поцкова, Светлин Йовчев,  Мариана Манева и Таня Павлова.

Проявата е първа съвместна изложба на група художници, завършили наскоро Националната художествена академия. Младите творци работят с различни материали ― дърво, метал, камък, и това, което ги обединява, е страстта към абстрактното изкуство. Носители са на множество награди и имат реализирани самостоятелни изложби в страната и чужбина.

         Експонираните творби са израз на идейните търсения на авторите в изкуството; всеки от тях споделя усещането си за света, новаторските си хрумвания и желанието зрителят да се докосне до една по-различна реалност. Основен акцент са бурканите, защото в тях те преоткриват прозрачността, стояща в основата на разбирането им да споделят идеите си с всички нас.

Изложбата може да бъде разгледана до 23 март 2018 г.

↑

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
Инвестираме във Вашето бъдеще!

Договор № BG161PO001 / 3.1-03/2010/036
"Трявна - градът, в който се ражда красота"

Провктът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

© 2013 Трявна - музеи, забележителности, спорт, почивка, Трявна - музеи и забележителности
Сайтът е изпълнен от Консорциум "Звук и Светлина" (Кейбъл Тех Кейбъл Тех) и е базиран на дизайн и система за администрация на .